VZW Avalon

  Archi-ds Architecten » Zorgsector » VZW Avalon

VZW Avalon
Nieuwbouw ter uitbreiding van het tehuis voor niet- werkenden in Bouggenhout

Het project betreft een nieuwbouw ter uitbreiding van het tehuis voor niet-werkenden met 10 bedden, gemeenschappelijke ruimten en cafetaria. Intern worden er enkel een aantal aanpassingswerken voorzien, om de nieuwbouw te koppelen met het reeds bestaande tehuis. De nieuwbouw is verenigbaar met de planologische voorschriften voor dit gebied. De volumewerking van de uitbreiding sluit aan bij het bestaande gebouw en vormt er, mede door de gedeeltelijk nieuwe materiaalkeuze, architectonisch 1 geheel mee. Qua materiaalgebruik wordt de nieuwbouw afgestemd op de vroegere uitbreiding van het bestaande tehuis om een eenheid te creëren: rode gevelsteen, lichtgrijs aluminium buitenschrijnwerk , balustrades in inox.

 

opdrachtgever: VZW Avalon

ligging: Broekstraat te Buggenhout

bouwjaar: 2011-2014

oppervlakte: 660m²